Home » Blog » Kinderwens » Welke supplementen dragen bij aan je vruchtbaarheid?
Welke-supplementen-dragen-bij-aan-je-vruchtbaarheid

Welke supplementen dragen bij aan je vruchtbaarheid?

door | 29 aug, 2022 | Kinderwens

Je hebt vast wel eens gehoord van omega 3? Omega 3 staat al jaren in de spotlights en telt veel voordelen voor je gezondheid. Het is goed tegen hart- en vaatziekten maar het helpt ook je bloeddruk te verlagen en het is een bouwstof voor je hersenen. Maar wist jij ook dat dat omega 3 ook een belangrijke voedingsstof is voor als je zwanger wilt worden of zwanger bent?

Hormoonbalans & PCOS

Omega 3-vetzuren spelen een belangrijke rol in het reguleren van de hormoonbalans. Hormonen zijn eigenlijk stoffen die een boodschap overbrengen. Omega 3 zorgt ervoor dat cellen beter met elkaar kunnen communiceren. Vrouwen met PCOS hebben vaak te veel aan testosteron en dit kan voor vruchtbaarheidsproblemen zorgen. Een te veel aan testosteron kan zich uiten in overbeharing. Omega 3 kan ervoor zorgen dat het testosteron omlaag wordt gebracht maar dus ook overbeharing tegen gaat. Ook is er onderzocht dat bij gebruik van omega 3 vrouwen een regelmatigere cyclus hebben en minder last hebben van menstruatiepijn. Ook kan het helpen bij gewichtsverlies en het omkeren van insulineresistentie.

Zwanger worden

Naast dat omega 3 een positieve uitwerking heeft op je hormoonbalans heeft het nog andere positieve effecten als je zwanger wilt worden. Onderzoek wijst uit dat het zorgt voor een betere conditie van je voorplantingsorganen. Wist je dat je baarmoederslijmvlies beter wordt opgebouwd? Een goed opgebouwd baarmoederslijmvlies is nodig voor de innesteling. Omega 3 zorgt net als fertiliteitsmassage voor een betere doorbloeding van de baarmoeder en voortplantingsorganen.

Zwangerschap en borstvoeding

Wanneer je zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft is het ook erg belangrijk dat je voldoende omega 3 binnen krijgt. Zoals al eerder aangegeven is omega 3 een bouwstof voor je brein en het speelt het een hele grote rol bij de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Ook bij borstvoeding heeft de baby maar ook jij nog omega 3 nodig. Er is namelijk een verband getoond bij een te kort aan omega 3 en het ontstaan van een postnatale depressie.

Ik werk met de olie van Eqology. Wat een geweldige olie is dit, ons hele gezin gebruikt het. De vloeibare Omega-3 is van Eqology is hier te bestellen via mijn website. Wil je hier graag meer informatie over neem dan gerust contact met mij op.

Klik hier om Eqology bestellen

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

PCOS symptomen

PCOS symptomen

Het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen en is één van de meest voorkomende hormonale afwijkingen bij vrouwen. Er groeien cystes in de eierstokken en dit kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen. Letterlijk betekent dit dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn.

lees verder
Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Je eicellen worden al aangelegd toen je als meisje in de buik van je moeder zat. Er worden duizenden eicellen aangelegd maar daarvan rijpen er uiteindelijk een paar honderd van. Daar moet je het de rest van je leven mee doen want je maakt geen nieuwe eicellen meer aan. Wist je trouwens dat jouw eicelkwaliteit deels wordt bepaald door de voeding die jouw eigen moeder at tijdens de zwangerschap?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin