Home » Blog » Gezondheid » Trage schildklier symptomen bij vrouwen: herken je de signalen?
trage schildklier symptomen vrouwen

Trage schildklier symptomen bij vrouwen: herken je de signalen?

door | 22 jun, 2023 | Gezondheid

Heb je je ooit zo moe gevoeld dat je je afvraagt of er iets mis is met je lichaam? Heb je last van onverklaarbare gewichtstoename? Dit zijn slechts enkele van de symptomen die kunnen wijzen op een trage schildklier bij vrouwen. In deze blog ga ik je uitleggen wat een trage schildklier is, wat de symptomen zijn en geef ik je enkele tips om de klachten tegen te gaan.

Wat is een trage schildklier?

Een trage schildklier, ook wel hypothyreoïdie genoemd, is een aandoening waarbij je schildklier niet genoeg schildklierhormonen produceert. Deze hormonen zijn essentieel voor je metabolisme en energieniveau. Als je schildklier te traag werkt, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

Trage schildklier symptomen bij vrouwen

De symptomen van een trage schildklier kunnen variëren, maar enkele veelvoorkomende symptomen bij vrouwen zijn:

– Vermoeidheid
– Gewichtstoename
– Depressie
– Droge huid en haar
– Menstruatieproblemen

Het is belangrijk om te onthouden dat deze symptomen ook kunnen wijzen op andere gezondheidsproblemen. Daarom is het altijd een goed idee om een arts te raadplegen als je je zorgen maakt over je gezondheid.

Tips om de klachten van een trage schildklier tegen te gaan

Als je worstelt met de symptomen van een trage schildklier, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

1. Eet een gebalanceerd dieet: Een gezond dieet kan je helpen om je energieniveau op peil te houden en gewichtstoename te voorkomen. Probeer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vezels, eiwitten en gezonde vetten.

2. Beweeg regelmatig: Lichaamsbeweging kan je helpen om je energieniveau te verhogen en je metabolisme te stimuleren. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen.

3. Rust voldoende: Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. Probeer elke nacht 7 tot 9 uur slaap te krijgen.

4. Bezoek je arts: Als je vermoedt dat je een trage schildklier hebt, is het belangrijk om een arts te raadplegen. Je arts kan een bloedtest doen om je schildklierfunctie te controleren en indien nodig een behandeling voorschrijven.

Hulp nodig? Ik help je graag!

Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen om meer te begrijpen over de symptomen van een trage schildklier bij vrouwen en hoe je deze kunt aanpakken. Onthoud, het is altijd belangrijk om naar je lichaam te luisteren en professionele hulp te zoeken als je je zorgen maakt over je gezondheid. Ben je benieuwd hoe ik je kan helpen je fitter te laten voelen om o.a. burn-out klachten tegen te gaan? Ga naar het menu, klik op ‘aanbod’ en vind alle informatie. Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier om mij een bericht te sturen. Ik help je graag!

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

PMS klachten

PMS klachten

Hoofdpijn, vermoeidheid, slapen gaat anders, zere borsten, last van je rug, je buik en dan hebben we het nog niet over de gezelligheid die van je af...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin