Veelgestelde vragen

Fertiliteitsmassage is een massage van je buik en je lage rug. De massage zorgt ervoor dat de doorbloeding en beweeglijkheid van je baarmoeder en eierstokken verbetert. De kwaliteit van je eicellen verbetert, je hormonen komen in balans, je cyclus verbetert en het baarmoederslijmvlies krijgt de juiste dikte. Een flinke boost voor je vruchtbaarheid dus. Fertiliteitsmassage zal ook een positief effect hebben op je menstruatie. Dit gebeurt wanneer afvalstoffen worden afgevoerd en je baarmoeder haar normale positie weer inneemt. Menstruatieklachten nemen daardoor af of verdwijnen helemaal.

Fertiliteitsmassage is een bijzonder waardevolle ondersteuning tijdens een geassisteerd vruchtbaarheidstraject (IUI, IVF, ICSI, ei- of zaadceldonor) in het ziekenhuis of fertiliteitskliniek. Tijdens deze intensieve periode, waarin je buik als kwetsbaar gebied kan voelen, kan het heel waardevol zijn om de tijd te nemen om op een andere manier namelijk een positieve, aandachtsvolle manier bezig te zijn met je buik, je baarmoeder en je vruchtbaarheid.

Zeker weten! Het is een mooie, natuurlijke voorbereiding op je zwangerschap waarin je aandacht kunt geven aan je lijf maar ook aan hetgeen jou (emotioneel) bezighoudt wat betreft 

De ideale periode is na je menstruatie en voor je eisprong. Tijdens je menstruatie is het verstandig geen fertiliteitsmassage te ontvangen. Gedurende een geassisteerd vruchtbaarheidstraject kun je het beste even contact opnemen voor het plannen van de meest geschikte dag

Je rug en buik worden ontbloot tijdens de massage. Je mag je ondergoed aan houden en je wordt toegedekt met handdoeken. Ik start de massage op je rug/billen en ga daarna verder op je buik vanaf je schaambeen tot onder je borstgebied. Door verschillende technieken (masseren, pulseren, aanraken en rocken) toe te passen krijg ik een goed beeld waar zich eventuele spiespanningen, blokkades en verklevingen bevinden. Maar ook het geen wat je emotioneel bezighoudt.

Je buikholte wordt aangestuurd door dezelfde zenuwbanen als in je bekkengebied. Er bestaat een nauwe verbinding van de voortplantingsorganen en spijsverteringsorganen met de onderste rugspieren. Als er een spier of orgaan niet goed op zijn plek ligt, beschadigd is door littekenweefsel, of verkrampt is door stress, dan zal dit van invloed zijn op alle verbonden spieren, organen en weefsels. Zo kan er op meerdere plekken een verkramping- en/of blokkade ontstaan met alle mogelijke gevolgen.

De overgang is een bijzondere periode. De jaren waar de eierstokken van de vrouw geleidelijk anders gaan functioneren kan wel zes tot dertien jaar duren. Het is een bijzondere fase omdat er geen enkele fase in een vrouwenleven zoveel mogelijkheden biedt om inzicht te krijgen in de vrouwelijke kracht en wijsheid. Hedendaags is er onterecht veel negativiteit omtrent de overgang ontstaan. Terwijl deze periode juist zoveel kansen te bieden heeft! Wanneer een vrouw in staat is aandachtig te luisteren naar haar individuele, innerlijke gids, zal ze toegang krijgen tot haar innerlijke wijsheid om in gezondheid deze periode te doorleven. De massages die je krijgt zullen je ondersteunen om hierin te voelen wat er zich bij jou in deze periode aandient.

Iedereen ervaart de massage anders en na afloop kan je veel voelen. Bijvoorbeeld een spierpijnachtig en/of wat trekkerig gevoel in je buik. De techniek kan soms wat dieper gaan bij verklevingen en triggerpoints maar over het algemeen is het zacht en aandachtvol. Het kan dus zijn dat je een reactie voelt, dit is heel normaal en juist een goed teken. Op emotioneel vlak kan er ook van alles gebeuren.  Je kunt je moe, verdrietig of juist energiek en vol vertrouwen voelen. Bij alles wat je voelt en wat er ontstaat is er telkens de vraag aan jou om te ervaren wat een reactie met je doet.

Een afspraak kan gemaakt worden door telefonisch contact op te nemen of een whatsapp berichtje te sturen. Omdat ik de telefoon niet kan opnemen wanneer ik aan het werk ben vraag ik je bij geen gehoor de voicemail in te spreken. Ik bel daarna zo spoedig mogelijk terug. Een email sturen of een bericht via de site kan ook – dagelijks bekijk ik de mail. (het is handig om gelijk te vermelden welke dagen/tijden je voorkeur hebben en voor welke behandeling je wilt afspreken)

Tijdens de massage word je uitgenodigd om lekker te ontspannen en je ogen te sluiten.  Een behandeling heeft het beste effect wanneer je er bewust mee bezig bent. Stilte draagt daar aan mee. Mocht je zelf toch liever willen praten dan kan dat uiteraard wel.

Als je verhinderd bent vragen we je zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via email of telefoon.  De afspraak moet minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd anders wordt deze in rekening gebracht.

Je hoeft niets mee te nemen. Wij verzorgen handdoeken en oliën.

Wel adviseer ik je makkelijk zittende kleding aan te trekken.