Veelgestelde vragen

EMB Traject

Hoe werkt een vingerprik?

Het vingerprikje is een eenvoudig mechanisme waarmee je jezelf een prikje geeft (niet pijnlijk), waarna een druppel bloed ontstaat.

 

Wanneer moet ik het anamnese formulier terug sturen?

Je ontvangt het anamnese formulier wanneer je digitaal een afspraak hebt gemaakt voor de bloedtest. Het formulier mag je ingevuld retour sturen naar info@joseaalbers.nl Het liefst tenminste 5 dagen voor het consult.

Worden bloedtest kosten vergoed door verzekering?

De consulten worden (deels) vergoed afhankelijk hoe je bent verzekerd. De bloedtest zelf wordt niet vergoed.

 

Wat is het verschil met bloedprikken via huisarts of ziekenhuis?

We zien het steeds vaker; ogenschijnlijk gezonde mensen die toch met allerlei vage klachten te kampen hebben. In veel van die gevallen is het voor de huisarts een raadsel wat aan de klacht(en) ten grondslag ligt. Diverse gesprekken -soms ondersteund met enkele reguliere onderzoeken- geven vaak nog geen duidelijkheid en regelmatig wordt de patiënt zonder effectief advies weer naar huis gestuurd. Het kan echter zeer waardevol zijn om verder te kijken naar de oorsprong van de klachten. De EMB test kan dan het ontbrekende puzzelstuk vormen. De EMB (energetisch morfologisch bloedonderzoek) is een aanvulling op de anamnese die ik bij je afneem.

 

Ik durf mezelf niet te prikken, wat nu?

Geen probleem. Je bent altijd welkom bij mij in de praktijk. In de praktijk neem ik de vingerprik bij jou af. Je kunt een afspraak maken via deze afsprakenplanner of mail mij via info@joseaalbers.nl om samen een afspraak in te plannen.

Ik wil heel graag de bloedtest bij je doen, maar prijstechnisch zit ik wat lastig, is een financiële regeling mogelijk?

Ja dat is zeker mogelijk. Ik vind het belangrijk dat een ieder de kans kan krijgen om aan haar/zijn gezondheid te kunnen werken. Betaling in termijnen is altijd mogelijk.

Ik woon verder weg kan ik online een consult bij je plannen?

Afstand is geen probleem. De bloedtest wordt opgestuurd en het consult kan online plaats vinden (bijvoorbeeld via teams of via whatsapp beeldbellen).

Visolie

Waarom is visolie zo belangrijk?

Visolie is iets wat ik elke vrouw/man adviseer die bij mij komt.

Waarom? Omega3 is een essentieel verzuur die je lichaam niet zelf kan aanmaken. In ons huidige Westerse voedingspatroon krijgen we te weinig omega3 vetzuren binnen waardoor de verhouding vetzuren niet in balans is.

Omega3 heeft vele gezondheidsvoordelen voor je lichaam en hersenen. Zo werkt het onder andere ontstekingsremmend, zorgt het voor een flexibel celmembraan (waardoor vitamines en mineralen beter opgenomen worden en afvalstoffen beter afgevoerd worden) en is het nodig voor een goed werkend brein (je hersenen bevatten voor 60% vetten en dienen dus gevoed te worden).

Waarom adviseer jij visolie van Eqology, kan ik het niet gewoon in de winkel kopen?

Ik vind het belangrijk dat mijn visolie van goede afkomst is en zo weinig mogelijk vervuild is. De visolie van Eqology is afkomstig uit de Arctische zee. Daar waar de minste vervuiling is. Daarnaast zijn er op de markt heel wat firma’s die visolie aanbieden, tegen een breed scala aan prijzen (die op het oog nogal uiteen lijken te lopen). Schijnbaar goedkopere producten zoals (bijvoorbeeld van de Hema, Kruidvat en de Tuinen) bevatten lage doseringen van de werkzame stoffen (het gaat om de werkzame stoffen EPA en DHA); je moet heel wat capsules slikken om aan wetenschappelijk werkzame doseringen te komen waardoor het product ineens een stuk duurder blijkt te zijn. Eqology visolie is hooggedoseerd (EPA/DHA) en een zuiver product. Wanneer je geïnteresseerd bent kun je de visolie via mijn website bestellen en ik zorg voor de rest.

Zit ik gelijk aan abonnement vast, of kan ik het eerst even proberen?

Eqology gaat voor kwaliteit. Een korte tijd visolie gebruiken zet geen zoden aan de dijk. De cellen moeten goed gevuld worden. Daarom is Eqology alleen in abonnementsvorm van 6 maanden te verkrijgen. Je kan dus stoppen na 6 maanden gebruik of doorgaan zo lang je wilt. NB. Er is wel een 14 dagen retourbeleid mogelijk.

Kinderwens, zwanger en hormonen

Ik heb last van een onregelmatige cyclus, veel bloedverlies, heftige buikpijn, kan dit anders?

Ja! Dit kan zeker anders. Je wilt en hoeft je als vrouw niet iedere maand ellendig te voelen. Geloof mij; met simpele aanpassingen in je voeding en leefstijl (en soms met de juiste supplementen) kun jij je ook tijdens je menstruatie goed voelen.

Zwanger worden; ik zit al in medisch traject maar kun jij aanvullend advies geven over voeding en hormonen?

Naast het reguliere traject in het ziekenhuis is het aan te bevelen om je voeding en leefstijl ook eens goed onder de loep te nemen. Zo kan een teveel aan insuline (ook wel suiker hormoon genoemd) er namelijk al voor zorgen dat je geslachtshormonen uit balans gaan. Ik nodig je graag uit bij mij op consult waardoor je een hoop inzichten krijgt om je hormonen, voeding, leefstijl en gezondheid te optimaliseren. Wat de fertiliteit ten goede komt!

Heb je tips voor een goede zwangerschap?

Wist je dat de zwangerschap ook wel als kritische fase wordt gezien? Het is namelijk de blauwdruk van je kindje zijn/haar gezondheid. Hoe gezonder jij zwanger bent hoe gezonder het leven van je kindje zal zijn…..

Supplementen advies:

· Folaat i.p.v. Foliumzuur slikken alvorens je zwanger bent > dus bij de zwangerschapswens al nemen (Folaat is de actieve vorm en wordt beter opgenomen dan foliumzuur)

· Visolie Eqology (Je kindje heeft goede vetzuren nodig voor de ontwikkeling van de ogen en hersenen)

· Multi mama Vitakruid (Alle vitamines en mineralen die nodig zijn voor een goede gezonde zwangerschap

 

Massagetherapie

Wat is fertiliteitsmassage precies?

Fertiliteitsmassage is een massage van je buik en je lage rug. De massage zorgt ervoor dat de doorbloeding en beweeglijkheid van je baarmoeder en eierstokken verbetert. De kwaliteit van je eicellen verbetert, je hormonen komen in balans, je cyclus verbetert en het baarmoederslijmvlies krijgt de juiste dikte. Een flinke boost voor je vruchtbaarheid dus. Fertiliteitsmassage zal ook een positief effect hebben op je menstruatie. Dit gebeurt wanneer afvalstoffen worden afgevoerd en je baarmoeder haar normale positie weer inneemt. Menstruatieklachten nemen daardoor af of verdwijnen helemaal.

 

Ik ben bezig met een IUI, IVF, ICSI ei- of zaadceldonor traject. Is een fertiliteitsmassage dan geschikt om te doen?

Fertiliteitsmassage is een bijzonder waardevolle ondersteuning tijdens een geassisteerd vruchtbaarheidstraject (IUI, IVF, ICSI, ei- of zaadceldonor) in het ziekenhuis of fertiliteitskliniek. Tijdens deze intensieve periode, waarin je buik als kwetsbaar gebied kan voelen, kan het heel waardevol zijn om de tijd te nemen om op een andere manier namelijk een positieve, aandachtsvolle manier bezig te zijn met je buik, je baarmoeder en je vruchtbaarheid.

Ik ben bezig om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Is een fertiliteitsmassage dan geschikt om te doen?

Zeker weten! Het is een mooie, natuurlijke voorbereiding op je zwangerschap waarin je aandacht kunt geven aan je lijf maar ook aan hetgeen jou (emotioneel) bezighoudt wat betreft

 

Wanneer kan ik een fertiliteitsmassage het best inplannen?

De ideale periode is na je menstruatie en voor je eisprong. Tijdens je menstruatie is het verstandig geen fertiliteitsmassage te ontvangen. Gedurende een geassisteerd vruchtbaarheidstraject kun je het beste even contact opnemen voor het plannen van de meest geschikte dag

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Je rug en buik worden ontbloot tijdens de massage. Je mag je ondergoed aan houden en je wordt toegedekt met handdoeken. Ik start de massage op je rug/billen en ga daarna verder op je buik vanaf je schaambeen tot onder je borstgebied. Door verschillende technieken (masseren, pulseren, aanraken en rocken) toe te passen krijg ik een goed beeld waar zich eventuele spiespanningen, blokkades en verklevingen bevinden. Maar ook het geen wat je emotioneel bezighoudt. 

Waarom ligt de focus naast op de vruchtbare organen juist ook op de spijsvertering en de lage rug?

Je buikholte wordt aangestuurd door dezelfde zenuwbanen als in je bekkengebied. Er bestaat een nauwe verbinding van de voortplantingsorganen en spijsverteringsorganen met de onderste rugspieren. Als er een spier of orgaan niet goed op zijn plek ligt, beschadigd is door littekenweefsel, of verkrampt is door stress, dan zal dit van invloed zijn op alle verbonden spieren, organen en weefsels. Zo kan er op meerdere plekken een verkramping- en/of blokkade ontstaan met alle mogelijke gevolgen.

Ik zit in de overgang, kan een fertiliteitsmassage mij ondersteunen in dit proces?

De overgang is een bijzondere periode. De jaren waar de eierstokken van de vrouw geleidelijk anders gaan functioneren kan wel zes tot dertien jaar duren. Het is een bijzondere fase omdat er geen enkele fase in een vrouwenleven zoveel mogelijkheden biedt om inzicht te krijgen in de vrouwelijke kracht en wijsheid. Hedendaags is er onterecht veel negativiteit omtrent de overgang ontstaan. Terwijl deze periode juist zoveel kansen te bieden heeft! Wanneer een vrouw in staat is aandachtig te luisteren naar haar individuele, innerlijke gids, zal ze toegang krijgen tot haar innerlijke wijsheid om in gezondheid deze periode te doorleven. De massages die je krijgt zullen je ondersteunen om hierin te voelen wat er zich bij jou in deze periode aandient.

 

Wat kan ik verwachten na afloop van de massage?

Iedereen ervaart de massage anders en na afloop kan je veel voelen. Bijvoorbeeld een spierpijnachtig en/of wat trekkerig gevoel in je buik. De techniek kan soms wat dieper gaan bij verklevingen en triggerpoints maar over het algemeen is het zacht en aandachtvol. Het kan dus zijn dat je een reactie voelt, dit is heel normaal en juist een goed teken. Op emotioneel vlak kan er ook van alles gebeuren.  Je kunt je moe, verdrietig of juist energiek en vol vertrouwen voelen. Bij alles wat je voelt en wat er ontstaat is er telkens de vraag aan jou om te ervaren wat een reactie met je doet.

 

Hoe kun je een fertiliteitsmassage boeken?

Een afspraak kan gemaakt worden door telefonisch contact op te nemen of een whatsapp berichtje te sturen. Omdat ik de telefoon niet kan opnemen wanneer ik aan het werk ben vraag ik je bij geen gehoor de voicemail in te spreken. Ik bel daarna zo spoedig mogelijk terug. Een email sturen of een bericht via de site kan ook – dagelijks bekijk ik de mail. (het is handig om gelijk te vermelden welke dagen/tijden je voorkeur hebben en voor welke behandeling je wilt afspreken)

Mag er gepraat worden tijdens de behandeling?

Tijdens de massage word je uitgenodigd om lekker te ontspannen en je ogen te sluiten.  Een behandeling heeft het beste effect wanneer je er bewust mee bezig bent. Stilte draagt daar aan mee. Mocht je zelf toch liever willen praten dan kan dat uiteraard wel.

Wat als ik verhinderd ben?

Als je verhinderd bent vragen we je zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via email of telefoon.  De afspraak moet minimaal 48 uur van te voren worden afgezegd anders wordt deze in rekening gebracht.

 

Moet ik iets meenemen?

Voor de behandeling moet je drie grote strandlakens meenenemen en ik raad je aan makkelijk zittende kleding aan te trekken.

 

Direct afspraak maken

Wil jij je problemen aanpakken? Plan een afspraak, breng jouw hormonen en gezondheid in balans en ervaar de voordelen.
Afspraak maken