Wie is José Aalbers?

Ik ben orthomoleculair therapeut nabij Zwolle en ben er om jou te helpen!

Hoi :). Mijn naam is José Aalbers, orthomoleculair therapeut. Ik ben geboren in Daarle en opgegroeid samen met mijn lieve ouders, zus en broer in het prachtige brinkdorp Den Ham (Overijssel), nabij Zwolle. Dit dorp ben ik voor studie en stage in het buitenland een tijdje uit geweest, maar inmiddels al weer heel wat jaren terug. Nu woon ik er samen met mijn lieve man en prachtige zonen. Het is mijn passie om mannen en vrouwen te helpen. Waarom? Mijn man en ik hebben jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen. Hoe dat kan? Ik ga het je vertellen!

Hoe het allemaal begon…
Zestien jaar was ik toen ik hoorde dat ik moeilijk – of misschien wel géén – kinderen kon krijgen. Ik heb namelijk twee baarmoeders, en twee baarmoedermonden. Daar kwam later de diagnose van PCOS bij. Dit samen zou zwanger worden weleens heel lastig kunnen maken. Op de natuurlijke manier zwanger worden was uitgesloten zeiden de artsen.

In 2010 begon onze fertiliteitsreis, een reis die mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben. We hebben ontzettend veel meegemaakt: hormonen slikken, hormonen injecteren, IVF, overstimulatie, zwanger. langdurige ziekenhuisopname, vroeggeboorte, tal van mislukte terugplaatsingen, afgebroken IVF behandeling en twee natuurlijke zwangerschappen.

De mislukte terugplaatsingen hebben we als slopend ervaren. Er zijn periodes geweest dat ik heb gedacht het niet goed zou komen. Dat ik me af heb gevraagd of ik ooit moeder zou worden. Dat gevoel is waarschijnlijk precies wat jij nu voelt. En als ik aan de artsen vroeg of er iets was wat we zelf konden doen om onze slagingskansen te vergroten werd er gezegd dat dit niet kon. Dit vond ik lastig te begrijpen en daar is mijn passie voor hormonen, vruchtbaarheid en leefstijl ontstaan.

Op onderzoek uit
Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om je niet top fit te voelen en wat de invloed van vruchtbaarheidsproblemen zijn op het dagelijkse leven. In mijn zoektocht heb ik ontdekt wat de rol van voeding en leefstijl is op onze hormonen, vruchtbaarheid, brein en gezondheid. Ik maakte kennis met fertiliteitsmassage, in mijn ogen een super effectieve en snelle behandelmethode om je vruchtbaarheid te verbeteren. Ik leerde hoeveel invloed je zelf kunt uitoefenen op deze belangrijke pijlers. Met een goede hormonale balans voel je je beter in je vel, heb je minder last van kwaaltjes, bereik je makkelijker jouw natuurlijke gewicht en hierdoor creëer je ook een goede basis voor een gezonde zwangerschap en op een gezond kindje. Ik heb er jaren over gedaan om uit te zoeken hoe ik mezelf optimaal kon ondersteunen met gezonde voeding. Het is mijn missie om deze kennis met jou te delen en jou op weg te helpen naar een energieke levensstijl, gezond gewicht en je vruchtbaarheid te boosten.

Jij kunt het ook!
Ik heb zelf mogen ervaren dat door aanpassingen in voeding en leefstijl er fantastische dingen kunnen gebeuren. Want was het niet medisch uitgesloten dat ik spontaan zwanger kon raken? Precies! Met een gezonde mindset, wilskracht en doorzettingsvermogen kunnen er bij jou ook mooie dingen gebeuren en daar kan ik je bij helpen. Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel opleidingen en cursussen gevolgd. Nog steeds lees ik veel boeken en onderzoeken en blijf ik investeren in het volgen van opleidingen en zelfontwikkeling.

Opleidingen

 • Trainer Hormoonfactor – Sonnevelt Opleidingen
 • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd – Ortho Health Foundation
 • Orthomoleculair Therapeut – Natura Foundation
 • Medische Basiskennis – Con Amore
 • VoetreflexPlus eerste jaar – Total Health
 • EMB Bloedtest – Ortho Health Foundation
 • Behandelprotocollen: Insulineresistentie omkeerbaar – Ortho Health Foundation
 • Behandelprotocollen: Vrouwen & Hormonen – Ortho Health Foundation
  Orthomoleculair therapeut zwolle
  Volg mij op:

  Trainer Hormoonfactor

  Als Trainer Hormoonfactor begeleid ik cliënten op gebied van voeding, beweging, stressbeheersing en ontspanning. Het samenspel tussen hormonen, stress, voeding en beweging is behoorlijk gecompliceerd en vergt een grondige kennis over het hormonale systeem.

  Orthomoleculair Therapeut

  Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van gezondheidsklachten en niet op de symptomen. Bij orthomoleculaire therapie ga je het lichaam herstellen met gezonde voeding, beweging &vitamines. De dokter geeft vaak medicijnen voor je klacht en hiermee wordt de oorzaak niet
  aangepakt. De klacht verdwijnt maar de oorzaak is niet opgelost vaak komen de klachten op een later moment weer terug.

  Medische Basiskennis

  Medische Basiskennis (MBK) is dé kennisopleiding voor gezondheidsprofessionals. Ik heb kennis over het menselijk lichaam, hart, vaatstelsel, de spijsvertering, bloed, ademhaling, zenuwstelsel, zintuigen, hormonaal systeem,  bewegingsapparaat, huid en alarmsymptomen

  Direct afspraak maken

  Wil jij je problemen aanpakken? Plan een afspraak, breng jouw hormonen en gezondheid in balans en ervaar de voordelen.
  Afspraak maken