Home » Blog » Kinderwens » Moeilijk zwanger worden
MOEILIJK-ZWANGER-WORDEN

Moeilijk zwanger worden

door | 31 aug, 2022 | Kinderwens

Zwanger worden gaat niet altijd even gemakkelijk en dit kan veel onzekerheid en stress met zich mee brengen. Probeer jij al een tijdje zwanger te worden en lukt dit niet? Misschien ben je al bij de huisarts geweest, zit je in een fertiliteitstraject of probeer je op de natuurlijke manier zwanger te raken? Ik kan je helpen je vruchtbaarheid te vergroten.

In mijn praktijk behandel ik vrouwen met de o.a. de volgende klachten:

 • PCOS, en andere hormonale disbalansen
 • Endometriose
 • Onregelmatige cyclus
 • Stress
 • Verklevingen aan eileiders en/of eierstokken
 • Eicelkwaliteit willen verbeteren
 • Overgewicht
 • Miskramen
 • Darmproblemen
 • Cystes
 • Vervroegde overgang
 • Schildklierafwijkingen
 • Vertrouwen in lichaam kwijtgeraakt

BOOST JE VRUCHTBAARHEID

Gelukkig zijn er meerdere manieren om je vruchtbaarheid zelf een boost te geven en je lichaam in een goede conditie te brengen voor een mogelijke toekomstige zwangerschap. Dit kan door middel van een hormoonbalans consult of door fertiliteitsmassage.

HORMONEN IN BALANS

Wanneer jij graag zwanger wilt worden is het van belang dat je lichamelijk en mentaal in balans bent. Gezonde voeding speelt hierin een belangrijke rol. Wist je ook dat er bepaalde voedingssoorten zijn die je beter niet kunt eten? Heb jij last van klachten, zoals PMS, moeite met afvallen, darmklachten, ontstekingen, burn-out, vruchtbaarheidsproblemen (ook PCOS of endometriose) huid- en/of haarproblemen of andere ‘vage’ klachten? De kans is groot dat je hormonen uit balans zijn. Wanneer jij uit balans bent heeft dit ook invloed op je vruchtbaarheid. Het aanpassen van je leefstijl is een absolute must bij een kinderwens. Hier begint alles mee.

FERTILITEITSMASSAGE

Door fertiliteitsmassage heb je natuurlijk geen garantie op een zwangerschap maar het is een hele effectieve manier je vruchtbaarheid te vergroten. Bij fertiliteitsmassage wordt je rug en buik gemasseerd, waardoor een verbeterde doorbloeding van de baarmoeder ontstaat, daarnaast verbetert het de kwaliteit van je eicellen en je baarmoederslijmvlies. Hormonen komen in balans en het ondersteunt je cyclus en vermindert het menstruatiepijn. Wanneer je in een medisch traject zit om zwanger te worden, kan het gevoel van onmacht je overvallen. Je wilt ontspannen, maar hoe dan? De teleurstellingen, het verdriet en de pijn hebben zich genesteld in je lijf. Langdurige stress heeft een negatief effect op je vruchtbaarheid. Het ervaren van diepe ontspanning bij en na het ontvangen van een massage is één van de meest effectieve manieren om uit de cyclus van stress te stappen. Het helpt je om in deze vaak stressvolle, soms verdrietige en spannende tijd, mentale rust te vinden. Door de massage kun je weer leren te ontspannen in de meest gevoelige plek van je lijf, namelijk je buik. Contact maken met jezelf, je baarmoeder. De verbinding tussen je hoofd en je hart weer maken.

Kortom, een fertiliteitsmassage helpt je om te ontspannen en je algehele gezondheid te ondersteunen. Tegelijkertijd heb je tijd en ruimte voor jezelf en mag je even echt voor je laten zorgen.

Wil jij meer informatie naar aanleiding van deze blog? Ga naar het menu, klik op ‘aanbod’ en vind alle informatie. Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier om mij een bericht te sturen.

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

Wat is onvruchtbaarheid?

Wat is onvruchtbaarheid?

Je spreekt over onvruchtbaarheid wanneer een vrouw niet zwanger kan worden of een man haar niet zwanger kan maken. Vaak gebruiken mensen het woord ‘onvruchtbaar’ terwijl het nog lang niet zeker is. Zolang de artsen nog bezig zijn met onderzoeken kan je beter spreken over ‘verminderde vruchtbaarheid ‘ ook wel subfertiliteit genoemd.

lees verder
Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Je eicellen worden al aangelegd toen je als meisje in de buik van je moeder zat. Er worden duizenden eicellen aangelegd maar daarvan rijpen er uiteindelijk een paar honderd van. Daar moet je het de rest van je leven mee doen want je maakt geen nieuwe eicellen meer aan. Wist je trouwens dat jouw eicelkwaliteit deels wordt bepaald door de voeding die jouw eigen moeder at tijdens de zwangerschap?

lees verder
PCOS

PCOS

Het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen en is één van de meest voorkomende hormonale afwijkingen bij vrouwen. Er groeien cystes in de eierstokken en dit kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen. Letterlijk betekent dit dat er meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium) aanwezig zijn.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin