Home » Blog » Kinderwens » Zwanger worden na miskraam?
Zwanger-worden-na-miskraam

Zwanger worden na miskraam?

door | 31 aug, 2022 | Kinderwens

Zwanger worden na miskraam?

Word ik ooit nog zwanger? Kan mijn lichaam wel een kindje maken? De periode na een miskraam gaat er van alles door je hoofd. Hoe raak je weer zwanger na een miskraam? En hoe snel mag en kan dit weer? Allemaal vragen die bij je op komen…..

Een miskraam kan ontstaan door een aantal oorzaken, zoals hormonale afwijkingen, anatomische afwijkingen, infecties van de baarmoeder, etc. Je hebt hier dus zeker niet altijd invloed op en dat maakt het zo complex. Er is meestal geen specifieke reden die je kunt achterhalen waardoor het ‘mis’ is gegaan. Maar dit geeft ook hoop… want een miskraam wil echt niet zeggen dat je bang moet zijn.

Wanneer je een miskraam hebt gehad, verwerkt iedereen dit op zijn eigen manier. Zo kan het zijn dat je dit eerst een plekje wilt geven. Of misschien kun je niet wachten om het weer te proberen. Eigenlijk kun je direct na de miskraam weer proberen om zwanger te raken. Als je wacht tot je eerste menstruatie, weet je ongeveer wanneer je vruchtbare dagen zijn. Voor sommige vrouwen kan het prettig voelen om hier rekening mee te houden, maar dat hoeft niet per se.

Heb je net een miskraam gehad? Dan kan het prettig zijn om een behandeling te ondergaan. Het reduceert je stressniveau, wat weer bijdraagt aan een betere situatie voor jouw lichaam om gezond zwanger te raken.

Heb je wel meerdere miskramen gehad? Dan kijk ik graag samen met jou welke behandeling aansluit. Zo kan een fertiliteitsmassage voor jou al veel voordeel bieden voor een gezonde baarmoeder en een verhoogde kans op een gezonde zwangerschap.

Wil jij meer informatie naar aanleiding van deze blog? Ga naar het menu, klik op ‘aanbod’ en vind alle informatie. Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier om mij een bericht te sturen.

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

Leefstijl (invloed op vruchtbaarheid en bevruchting)

Leefstijl (invloed op vruchtbaarheid en bevruchting)

Veel factoren hebben invloed op de vruchtbaarheid en bevruchting. Genetische factoren van zowel de aanstaande moeder en vader spelen een rol. Anderzijds spelen factoren van buiten af zoals je leefstijl een belangrijke rol. Wat valt er nu allemaal onder leefstijl? Voeding, stress, roken, alcohol en het werken met chemische middelen

lees verder
Mindset en kinderwens

Mindset en kinderwens

Veel vrouwen die ik in mijn praktijk behandel merken in de loop van de behandelingen fysieke verbeteringen; cyclus verbetert, minder hoofdpijn, lichter gevoel, minder buikpijn, slapen beter, meer energie en voelen zich rustiger. Dit is vaak bij een kinderwens niet voldoende. Bijna iedereen weet dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin