Home » Blog » Kinderwens » Mindset en kinderwens
Blogartikel Mindset en kinderwens

Mindset en kinderwens

door | 29 aug, 2022 | Kinderwens

Veel vrouwen die ik in mijn praktijk behandel merken in de loop van de behandelingen fysieke verbeteringen; cyclus verbetert, minder hoofdpijn, lichter gevoel, minder buikpijn, slapen beter, meer energie en voelen zich rustiger. Dit is vaak bij een kinderwens niet voldoende. Bijna iedereen weet dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoe jij denkt oftewel je mindset speelt naar mijn mening en eigen ervaring een hele belangrijke rol bij het vervullen van een kinderwens.

Stress

Stress kan je bij het hebben van een kinderwens lelijk in de weg zitten. Stress kan je niet uit weg gaan en emoties hoef je niet weg te stoppen. Ze horen bij jou en bij zwanger worden. Door erbij stil te staan, te voelen, te doorleven en accepteren blijven ze niet in je systeem zitten. Het lukt je daarna ook beter de spreekwoordelijke knop weer om te zetten na een teleurstelling. Je mag boos zijn en verdrietig, huil als je wilt huilen en schreeuw als je boos bent maar kijk daarna weer vol vertrouwen vooruit. Een praktische tip: Je kan een paar keer per dag een korte pauze inlassen, je ogen sluiten en focussen op je ademhaling. Dit zorgt voor instant ontspanning en je stresslevels verlagen.

Wees bewust van je gedachten

Vaak denken en zeggen vrouwen ongemerkt: “ik voel dat het niet is gelukt”, “ik ben vast onvruchtbaar”. Wees je bewust van wat je denkt en zegt. Deze gedachtes helpen je namelijk niet en bovendien zijn ze vaak niet waar. Oefen met het zeggen van positieve zinnen, wees dankbaar en besteed aandacht aan dingen die je blij maken. Wanneer je de dag begint met positieve gedachtes is dit het halve werk.

Voel jij je onzeker of angstig? Gebruik het! Doe er iets positief mee door in actie te komen. Pas je voeding aan, start met fertiliteitsmassage of doe dagelijks een geleide meditatie. Een positieve mindset werkt, gezond eten werkt, je gezonde levensstijl werkt. Je ziet het resultaat misschien nu nog niet, maar ondertussen gebeurt er al van alles.

Houd vol lieve vrouwen! You never know how close you are, het kan zomaar heel dichtbij zijn.

Wil jij meer informatie over een massagebehandeling of de EMB bloedtest? Ga naar het menu, klik op ‘aanbod’ en vind alle informatie. Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier om mij een bericht te sturen.

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin