Home » Blog » Gezondheid » Hormoonfactor trainer, wat is het?
Hormoonfactor trainer

Hormoonfactor trainer, wat is het?

door | 31 aug, 2022 | Gezondheid

De vraag ‘jij bent een hormoonfactor trainer, maar wat is het eigenlijk?, is mij al diverse keren gesteld. In deze blog geef ik je daar graag antwoord op en vertel ik je waarbij ik je als hormoonfactor trainer bij kan helpen en welke problemen we kunnen aanpakken!

Welke klachten pakt een hormoonfactor trainer aan?

Een trainer hormoonfactor gaat uit van hormonen als basis van gezond leven. Een gezonde hormoonbalans is namelijk de basis voor een gezond lichaam. Als hormonen uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden. Denk hierbij aan PCOS, endometriose, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, overgewicht, hormonale migraine, bijnieruitputting, slaapproblemen, trage schildklierwerking, huidproblemen…. Dit is slechts een greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden. Laten we dat samen gaan oppakken!

Oorzaak aanpakken van jouw problemen

Waar door een arts vaak gegrepen wordt naar symptoombestrijders (lees: medicijnen) om de betreffende klacht aan te pakken (waarmee in veel gevallen de oorzaak helaas nog niet is opgelost) pakt een trainer Hormoonfactor juist de diepe oorzaken aan. Er wordt gekeken vanuit het hormonale systeem naar je klachten om vervolgens een plan te maken om jouw hormonen weer in balans te krijgen. Dit kan soms een hele puzzel zijn.

Hormonale systeem in balans krijgen

Als trainer Hormoonfactor coach ik (voornamelijk) vrouwen op gebied van voeding, beweging, stressbeheersing en ontspanning. Het samenspel tussen hormonen, stress, voeding en beweging is behoorlijk gecompliceerd en vergt een grondige kennis over het hormonale systeem. Ik zet mijn kennis in om gezondheidsadviezen te geven en ik kan jou op een deskundige wijze begeleiden en coachen over hoe hormonen jou gezondheid beïnvloeden en hoe je het lichaam weer in optimale staat te krijgen.

Kleine aanpassingen in je leefstijl

Als trainer Hormoonfactor leer ik jou hoe je met kleine aanpassingen grote verschillen kan maken in je leefstijl. Dit vraagt echter wel bewustwording, het nemen van verantwoordelijkheid en het doorvoeren van de nodige aanpassingen. Wanneer er een hormoon uit balans is heeft dit direct gevolgen voor de andere hormonen die op hun beurt ook weer uit balans raken. Zie het als een muzikaal orkest, wanneer er eentje uit balans is speelt het gehele orkest vals.

Een gezonde hormoonbalans is namelijk de basis voor een gezond lichaam. Als hormonen uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden. Denk hierbij aan PCOS, endometriose, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, overgewicht, hormonale migraine, bijnieruitputting, slaapproblemen, trage schildklierwerking, huidproblemen…. Dit is slechts een greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden.

Zit jij niet lekker in je vel?

Zit jij niet lekker in je vel en kun je er niet de vinger op leggen? Heb jij last van klachten, zoals PMS, moeite met afvallen, darmklachten, ontstekingen, burn-out, vruchtbaarheidsproblemen (ook PCOS of endometriose) huid- en/of haarproblemen of andere ‘vage’ klachten? De kans is groot dat je hormonen uit balans zijn.

Veel vrouwen herkennen zich in één of meerdere van de bovenstaande klachten en daar kun je in het dagelijks leven veel last hebben. Ik kan je begeleiden om deze disbalansen aan te pakken.  Samen kijken we naar je klachten en brengen we jouw situatie samen in kaart.

Wil jij meer informatie naar aanleiding van deze blog? Ga naar het menu, klik op ‘aanbod’ en vind alle informatie. Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier om mij een bericht te sturen.

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin