Home » Blog » Gezondheid » Darmen en een kinderwens
Darmen-en-een-kinderwens

Darmen en een kinderwens

door | 31 aug, 2022 | Gezondheid, Kinderwens

Waarom is de gezondheid van je darmen belangrijk als je zwanger wilt worden? Het klinkt raar, maar je darmen kunnen je helpen als je zwanger wilt worden. Gezondheid begint bij je darmen!

  • Heftige en pijnlijk menstruaties
  • Krampen
  • Acne
  • Hoofdpijnen
  • Haarverlies
  • Gevoeligheid voor stress
  • Stemmingswisselingen

HORMONALE KLACHTEN

Veel vrouwen denken dat deze hormonale klachten er bij horen als je vrouw bent. Maar dan vertel ik je bij deze dat dit niet normaal is. Vaak is het zo dat de oorzaak van deze klachten in je darmen ligt. Je spijsvertering moet de goede voedingsstoffen opnemen, zodat je lichaam de hormonen kan maken die het nodig heeft. Het is belangrijk dat je vertering goed werkt én dat je darmwand en darmflora gezond zijn.

GEZONDE DARMEN ZIJN BASIS VOOR GEZOND LICHAAM

Een beschadigde darmwand (bijvoorbeeld bij de Ziekte van Crohn) en een verstoorde darmflora (na gebruik van antibiotica) zorgen ervoor dat je de voedingsstoffen die je nodig hebt niet op kunt nemen.

WAT HEEFT EEN NEGATIEVE INVLOED OP JE DARMEN

Stress, alcohol en drugs zijn allemaal van negatieve invloed op je darmen. Probiotica, natuurlijk gefermenteerde producten zoals zuurkool of kimchi ondersteunen je darmen juist. Onverteerbare etensresten (door onvoldoende kauwen of te weinig maagzuur) kunnen gaan gisten in je darmen, wat gevolgen heeft voor de gezondheid van je darmen. Door goed te kauwen help je je darmen al een beetje.

VRUCHTBAARHEID

Wil je optimaal vruchtbaar zijn dan is goed voor je darmen zorgen geen overbodige luxe. Ben je verminderd vruchtbaar dan is het zeker zaak om hier eens goed naar te kijken. Heel vaak wordt hier niet aan gedacht en het kan jullie situatie nieuwe inzichten geven of je kan juist uit sluiten dat het probleem hier niet ligt. Ook wanneer de diagnose ‘onverklaarbaar onvruchtbaarheid’ in je dossier staat, is het een idee dit eens goed onder de loep te nemen.

LABORATORIUM ONDERZOEK

Daarom kan het soms verstandig zijn om in het laboratorium onderzoek te doen om je darmgezondheid in beeld te brengen. Zo kan je bijvoorbeeld tests doen of je een lekkende darm of parasiet hebt, hoe je darmflora ervoor staat, hoe je vertering is, hoe je immuunsysteem functioneert en hoe je op voeding reageert. Deze test kunnen je helpen tot een goed herstelplan, ook voor je hormoonhuishouding en vruchtbaarheid.

Wil jij meer informatie naar aanleiding van deze blog? Ga naar het menu, klik op ‘aanbod’ en vind alle informatie. Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier om mij een bericht te sturen.

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Je eicellen worden al aangelegd toen je als meisje in de buik van je moeder zat. Er worden duizenden eicellen aangelegd maar daarvan rijpen er uiteindelijk een paar honderd van. Daar moet je het de rest van je leven mee doen want je maakt geen nieuwe eicellen meer aan. Wist je trouwens dat jouw eicelkwaliteit deels wordt bepaald door de voeding die jouw eigen moeder at tijdens de zwangerschap?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin