Home » Blog » Gezondheid » PMS klachten
PMS-KLACHTEN-blogartikel

PMS klachten

door | 31 aug, 2022 | Gezondheid

Ongeveer 5 op de 100 vrouwen hebben last van premenstrueel syndroom (PMS). PMS houdt in dat vrouwen gedurende de laatste twee weken van hun cyclus last kunnen hebben van allerlei lichamelijke en psychische klachten.

KLACHTEN

De meest voorkomende lichamelijke klachten zijn: gewrichtspijn, vocht vasthouden, hoofdpijn en pijnlijke borsten. De meest voorkomende psychische klachten zijn: stemmingsveranderingen, vermoeidheid, boosheid, neerslachtigheid. Vrouwen met PMS hebben geen andere hoeveelheden vrouwelijk hormoon estradiol en progesteron dan vrouwen zonder PMS. Zij hebben wel meer last van de natuurlijke hormoonschommelingen.

HORMONEN UIT BALANS

PMS klachten worden in verband gebracht met een disbalans in de hormoonhuishouding.Oestrogeen, testosteron en progesteron zijn drie belangrijke hormonen die van grote invloed zijn op je cyclus.Een relatief hoog gehalte oestrogeen ten opzichte van progesteron draagt bij aan PMS klachten – dit wordt ook wel oestrogeendominantie genoemd. De vrouwelijke geslachtshormonen oestrogenen zorgen voor vruchtbaarheid, dragen op verschillende manieren bij aan een goede gezondheid, maar teveel van dit hormoon kan PMS klachten juist verergeren.DE BLOEDSUIKERSPIEGEL

GEZONDE LEEFSTIJL

Een gezonde leefstijl door verse en onbewerkte voeding, vermijden van toegevoegde suikers, voldoende beweging, flexibele omgang met stress door bodymindtechnieken, voldoende slapen en lage blootstelling aan hormoonverstorende stoffen zijn de pijlers van onze aanpak. Het vermijden van hormoonverstorende stoffen blijkt heel belangrijk bij PMS.

HORMOONVERSTORENDE STOFFEN

Helemaal vermijden van deze stoffen is niet te doen, maar het contact ermee kan wel beperkt worden. Het gaat om:

  • Conserveermiddelen zoals parabenen in verzorgingsproducten en make-up
  • Residuen van bestrijdingsmiddelen
  • Weekmakers in plastic verpakkingen
  • Brandvertragers in stoffering in huis en in kleding
  • PVC in kliklaminaat, vloerbedekking en regenkleding.

Wil jij meer informatie naar aanleiding van deze blog? Ga naar het menu, klik op ‘aanbod’ en vind alle informatie. Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier om mij een bericht te sturen.

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

José Aalbers – Orthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

PMS klachten

PMS klachten

Hoofdpijn, vermoeidheid, slapen gaat anders, zere borsten, last van je rug, je buik en dan hebben we het nog niet over de gezelligheid die van je af...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin