Mediterraanse groenteschotel

Een lekker en gezond groentegerecht, dat er ook nog eens prachtig uit ziet op tafel. Door de groenten te roosteren in de oven met olie, knoflook, peper en verse rozemarijn, krijgen deze veel smaak.

Dit heb je nodig:

1 ovenschaal
1 aubergine
1 courgette
4 tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Geraspte kaas
Optioneel: plantaardige kookroom
kokosolie
verse rozemarijn
snuf peper
Variantietip: Je zou er gebakken (vegan) gehakt met een extra uitje aan kunnen toevoegen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, courgette en tomaten in plakjes en de ui in ringen.

Verhit een grillpan en grill de plakken aubergine om en om. Meng in een schaal de kokosolie samen met de knoflook en peper. Voeg de courgette en tomaat toe en schep even om, zodat de kokosolie goed verdeeld is.

Vet de schaal in met kokosolie. Leg nu de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui dakpansgewijs in de schaal. Garneer met verse rozemarijn, geraspte kaas en houd wat kruiden oven om te garneren na dat de schaal uit de oven komt.

Rooster de groenten midden in de oven in 30 minuten gaar. Garneer nu de rest van de rozemarijn over de groenten.

Enjoy!

Wil jij weten hoe jij je leefstijl kunt aanpassen? Stuur gerust een berichtje. Ik help je graag www.joseaalbers.nl/contact


Sluit Menu