Zwanger worden na miskraam?

Word ik ooit nog zwanger? Kan mijn lichaam wel een kindje maken? De periode na een miskraam gaat er van alles door je hoofd. Hoe raak je weer zwanger na een miskraam? En hoe snel mag en kan dit weer? Allemaal vragen die bij je op komen…..

Een miskraam kan ontstaan door een aantal oorzaken, zoals hormonale afwijkingen, anatomische afwijkingen, infecties van de baarmoeder, etc. Je hebt hier dus zeker niet altijd invloed op en dat maakt het zo complex. Er is meestal geen specifieke reden die je kunt achterhalen waardoor het ‘mis’ is gegaan. Maar dit geeft ook hoop… want een miskraam wil echt niet zeggen dat je bang moet zijn.

Wanneer je een miskraam hebt gehad, verwerkt iedereen dit op zijn eigen manier. Zo kan het zijn dat je dit eerst een plekje wilt geven. Of misschien kun je niet wachten om het weer te proberen. Eigenlijk kun je direct na de miskraam weer proberen om zwanger te raken. Als je wacht tot je eerste menstruatie, weet je ongeveer wanneer je vruchtbare dagen zijn. Voor sommige vrouwen kan het prettig voelen om hier rekening mee te houden, maar dat hoeft niet per se.

Heb je net een miskraam gehad? Dan kan het prettig zijn om een behandeling te ondergaan. Het reduceert je stressniveau, wat weer bijdraagt aan een betere situatie voor jouw lichaam om gezond zwanger te raken.

Heb je wel meerdere miskramen gehad? Dan kijk ik graag samen met jou welke behandeling aansluit. Zo kan een fertiliteitsmassage voor jou al veel voordeel bieden voor een gezonde baarmoeder en een verhoogde kans op een gezonde zwangerschap.

Neem gerust eens contact met me op zodat we samen kunnen kijken wat voor jou de beste oplossing is.

Neem contact op

*heb je binnen 48 uur nog geen reactie ontvangen? Check dan je spam/ongewenste e-mail.