Welke supplementen dragen bij aan je vruchtbaarheid?

eqology-visolie-bestellen

Je hebt vast wel eens gehoord van omega 3? Omega 3 staat al jaren in de spotlights en telt veel voordelen voor je gezondheid. Het is goed tegen hart- en vaatziekten maar het helpt ook je bloeddruk te verlagen en het is een bouwstof voor je hersenen. Maar wist jij ook dat dat omega 3 ook een belangrijke voedingsstof is voor als je zwanger wilt worden of zwanger bent?

Hormoonbalans & PCOS

Omega 3-vetzuren spelen een belangrijke rol in het reguleren van de hormoonbalans. Hormonen zijn eigenlijk stoffen die een boodschap overbrengen. Omega 3 zorgt ervoor dat cellen beter met elkaar kunnen communiceren. Vrouwen met PCOS hebben vaak te veel aan testosteron en dit kan voor vruchtbaarheidsproblemen zorgen. Een te veel aan testosteron kan zich uiten in overbeharing. Omega 3 kan ervoor zorgen dat het testosteron omlaag wordt gebracht maar dus ook overbeharing tegen gaat. Ook is er onderzocht dat bij gebruik van omega 3 vrouwen een regelmatigere cyclus hebben en minder last hebben van menstruatiepijn. Ook kan het helpen bij gewichtsverlies en het omkeren van insulineresistentie.

Zwanger worden

Naast dat omega 3 een positieve uitwerking heeft op je hormoonbalans heeft het nog andere positieve effecten als je zwanger wilt worden. Onderzoek wijst uit dat het zorgt voor een betere conditie van je voorplantingsorganen. Wist je dat je baarmoederslijmvlies beter wordt opgebouwd? Een goed opgebouwd baarmoederslijmvlies is nodig voor de innesteling. Omega 3 zorgt net als fertiliteitsmassage voor een betere doorbloeding van de baarmoeder en voortplantingsorganen.

Zwangerschap en borstvoeding

Wanneer je zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft is het ook erg belangrijk dat je voldoende omega 3 binnen krijgt. Zoals al eerder aangegeven is omega 3 een bouwstof voor je brein en het speelt het een hele grote rol bij de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Ook bij borstvoeding heeft de baby maar ook jij nog omega 3 nodig. Er is namelijk een verband getoond bij een te kort aan omega 3 en het ontstaan van een postnatale depressie.

Ik werk met de olie van Eqology. Wat een geweldige olie is dit, ons hele gezin gebruikt het. De vloeibare Omega-3 is van Eqology is te bestellen via mijn website. Wil je hier graag meer informatie over neem dan gerust contact met mij op.

Klik hier om Eqology bestellen


Bron: vitaalvruchtbaar

Neem contact op

*heb je binnen 48 uur nog geen reactie ontvangen? Check dan je spam/ongewenste e-mail.