Home » Blog » Kinderwens » Onregelmatige cyclus en zwanger worden? 4 tips waarmee je de basis legt voor een gezonde zwangerschap
Onregelmatige cyclus en zwanger worden blogartikel

Onregelmatige cyclus en zwanger worden? 4 tips waarmee je de basis legt voor een gezonde zwangerschap

door | 30 aug, 2022 | Kinderwens

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat de lengte van een menstruatiecyclus gemiddeld tussen de 28 en 35 dagen duurt. Wanneer je cyclus wisselt in lengte en meer dan 35 dagen duurt dan spreken we over een onregelmatige cyclus. Het hebben van een onregelmatige cyclus kan komen door verschillende redenen bijvoorbeeld door: het gebruik van anticonceptie, PCOS, stress, schildklierproblemen, overgewicht en te veel sporten. In deze blog vertel ik je graag meer over een onregelmatige cyclus en zwanger worden. Na het lezen van deze blog weet je 4 tips waarmee je een goede basis legt voor een gezonde zwangerschap en die je zelf gemakkelijk kunt toepassen. Wanneer je zwanger probeert te worden en niet gelijk het medische circuit in wilt stappen is het belangrijk om te focussen op deze zaken:

Tip  1 – Voeding

Wanneer je niet gezond eet is er geen goede basis. Je kan het vergelijken met een vloer in je huis die door de ongezonde voeding vol met gaten komt te zitten.  Door deze gaten komen er allemaal schadelijke stoffen binnen. Dit kan je heel goed aanpakken door je lichaam te voeden met de juiste voeding. Een gezonde en stevige basis is ontzettend belangrijk voor een zwangerschap. Je lichaam is eenmaal het huisje waar de baby gaat groeien.

Eet drie keer per dag en vermijd suikers en snelle koolhydraten. Het minderen van koolhydraten en suikers heeft een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Eet minimaal 400 gram verse groente per dag en voeding die rijk is aan vet en eiwitten. Vermijd zuivel hier zitten hormoon verstorende stoffen in en het werkt ontstekingsbevorderend

Tip 2 – Zorg voor de juiste hoeveelheid beweging

We weten allemaal dat bewegen goed voor je is. Te veel beweging kan ervoor zorgen dat je cyclus onregelmatig wordt en in sommige gevallen zelfs helemaal stopt. Maar we spreken hier dan wel over in het extreme bewegen. Maar wat is dan de juiste hoeveelheid? Probeer sowieso iedere dag minimaal een half uur tot een uur te bewegen. Dit kan in verschillende vormen zijn bijvoorbeeld door lte gaan wandelen, joggen, fietsen of zwemmen. Naast dat het super gezond is werkt het ook nog eens heel therapeutisch. Wat wil je nog meer…..

Tip 3 Zorg voor een juiste mindset

Deze tip is ook verbonden met de bewegingstip. Wanneer je voldoende beweegt verhoog je de bloedtoevoer naar je hersenen en dit zorgt ervoor dat jij je energieker voelt. Dat gevoel herken je vast wel als je fijn hebt gesport of hebt gewandeld.

Wees je bewust van wat je denkt en zegt. Negatieve gedachtes helpen je niet verder. Oefen met het zeggen van positieve zinnen, wees dankbaar en besteed aandacht aan dingen die je blij maken. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé. Probeer minder energie te steken in stressvolle en negatieve dingen. Dit zal niet gemakkelijk zijn maar wel echt de moeite waard.

Stress is funest voor je lichaam en kunnen zorgen voor hormonale veranderingen en een verstoring in je cyclus. Heb je weleens een ingrijpende of stressvolle gebeurtenis meegemaakt en was hierdoor je cyclus van slag? Je lichaam is enorm gevoelig voor verstoring als stress.Het is daarom belangrijk om te leren hoe je stress kunt beheersen om zwanger te worden.

Tip 4 – Fertiliteitsmassage bij een onregelmatige cyclus en zwanger worden

Met fertiliteitsmassage verbeter je op en natuurlijke manier je vruchtbaarheid.Fertiliteitsmassage is een massage van de buik. Het richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken. Daardoor kunnen afvalstoffen verwijderd worden.  De kwaliteit van je eicellen verbetert, hormonen komen in balans en je baarmoederslijmvlies krijgt de juiste dikte. De baarmoeder wordt gestimuleerd om weer beter te bewegen. Hierdoor krijgt je vruchtbaarheid direct een enorme boost en verminder je menstruatiepijn. Daarnaast helpt het bij het loslaten van spanning in je buik en je spijsvertering.

Heb jij een onregelmatige cyclus en wil je graag zwanger worden? Of wil je meer informatie naar aanleiding van deze blog? Ik help je graag verder! Maak een gratis afspraak via deze planner of laat een berichtje achter in dit contactformulier.

Over José Aalbers

Ik ben José, oprichtster van Praktijk José Aalbers. Ik heb jarenlang in een fertiliteitstraject gezeten vanwege een afwijkende baarmoeder en de gevolgen van PCOS. Nu ben ik moeder van drie prachtige zonen en zijn mijn klachten van PCOS verdwenen.

 

Wie is José Aalbers - Orthomoleculair therapeut

Jos̩ Aalbers РOrthomoleculair therapeut

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Hoe kan je eicelkwaliteit verbeteren?

Je eicellen worden al aangelegd toen je als meisje in de buik van je moeder zat. Er worden duizenden eicellen aangelegd maar daarvan rijpen er uiteindelijk een paar honderd van. Daar moet je het de rest van je leven mee doen want je maakt geen nieuwe eicellen meer aan. Wist je trouwens dat jouw eicelkwaliteit deels wordt bepaald door de voeding die jouw eigen moeder at tijdens de zwangerschap?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin