EICELKWALITEIT VERBETEREN?

Wellicht probeer je al een tijdje zwanger te raken en maak je je zorgen over je vruchtbaarheid? Lukt de innesteling niet of heb je al meerdere miskramen gehad? Misschien heb je het gevoel dat je hormonaal uit balans bent? Lees dan verder…..

WAT BEPAALT JE EICELKWALITEIT?

Toen jij nog in de buik van je eigen moeder zat werden jouw eicellen al aangemaakt, gek idee he? Met deze eicellen doe je je hele leven, er komen geen nieuwe eicellen meer bij. Zelfs wat je moeder at en hoe ze zich voelde draagt bij aan jouw eicelkwaliteit. In je eicellen zitten energiefabriekjes en die fabriekjes regelen dat er genoeg energie is om eicellen te rijpen en voor celdeling van je embryo. Drie maanden voor je eisprong groeien je eicellen om zich klaar te maken voor de ovulatie. Tijdens dit proces wordt alle erfelijke materiaal gekopieerd. Het is heel erg belangrijk dat hier geen foutjes worden gemaakt want dit bepaalt namelijk je eicelkwaliteit. Dit alles kost veel energie en dit verklaard ook de hoeveelheid energiefabriekjes die in je cellen zitten. Ook de aanwezige hormonen in je lichaam, voeding, stress en (on)voldoende bloedtoevoer hebben vanaf dan invloed op de eicelrijping en kwaliteit van je eicellen.

WAAROM LUKT DE INNESTELING NIET?

Heel vaak is de basis niet goed waardoor een embryo niet innestelt of je krijgt een miskraam. De kwaliteit van een embryo wordt evenveel bepaald door het genetische materiaal van de spermacel als van de eicel. Er wordt geschat dat bij 50-70% waarbij de innesteling niet lukt of herhaalde miskramen de oorzaak ligt in het genetisch materiaal. Het innestelingsprobleem kan zowel aan de man of bij de vrouw liggen. Ook al is het embryo van top kwaliteit.  Als de basis niet goed is dan lukt zwanger worden gewoon niet. Als je hier eens goed over nadenkt is dit ook heel begrijpelijk. Als bijvoorbeeld in een tuin de grond niet goed is gaan hier geen plantjes of bloemen groeien. Als bij jou de basis niet op orde is, is het lastig om een embryo verder te laten ontwikkelen.

DRIE MAANDEN NODIG OM JE EICELKWALITEIT TE VERBETEREN

Drie maanden voor je eisprong kan je dus je eicelkwaliteit positief beïnvloeden. En echt geloof me trek deze tijd ervoor uit. Hieronder lees je mijn tips op gebied van leefstijl, supplementen en ondersteunende behandelingen.

WAT ZIJN GOUDEN LEEFREGELS?

 • Houdt je bloedsuikerstabiel
 • Gezonde voeding:
  – Eet 3 keer per dag
  – Veel groente eten, liefst wel 500g per dag
  – Gezonde vetten
  – Geen suikers, zuivel en gluten
  – Let op (snelle) koolhydraten en sojaproducten
 • Mijd roken, cafeïne en alcohol
 • Voldoende beweging (ook nuchter bewegen)
 • Zorg voor een goede darmflora
 • Stress reductie en zorg voor voldoende ontspanning
 • Goede nachtrust
 • Immuunsysteem in balans
 • Basis suppletie

SUPPLEMENTEN

Er zijn tig verschillende supplementen te verkrijgen maar wat zijn nou goede bouwstoffen? Onderstaande supplementen zijn in mijn ogen de basis die iedere vrouw zou moeten nemen!

 • Een goede multivitamine met actieve B vitamines
 • Antioxidanten / Q10
 • Omega
 • Magnesium
 • Vitamine D

FERTILITEITSMASSAGE

Fertiliteitsmassage richt zich op het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken. Een goede doorbloeding zorgt voor een verbeterde vruchtbaarheid, ondersteunt het rijpingsproces waardoor je eicelkwaliteit verbeterd. Ook zorgt het masseren van je buik dat er meer bloedtoevoer is naar je voorplantingsorganen. Langdurige stress heeft een negatief effect op je vruchtbaarheid. Het ervaren van diepe ontspanning bij en na het ontvangen van een massage is één van de meest effectieve manieren om uit de cyclus van stress te stappen. Door de massage kun je weer leren te ontspannen in de meest gevoelige plek van je lijf, namelijk je buik. Contact maken met jezelf, je baarmoeder. De verbinding tussen je hoofd en je hart weer maken. Je kan hier meer lezen over de behandeling….

Maar nogmaals wil ik je ervan bewust van maken dat het allemaal begint bij de basis! Zorg dat deze op orde is en daar kan ik je bij helpen.

Wil jij samen met mij aan de slag? Wil je advies over de supplementen waarmee ik werk? Stuur mij dan gerust een berichtje.

www.joseaalbers.nl/contact